Ekmek Çeşitleri

Anatolia Baget

Arpa-Tam Tahıl Ekmeği

“Anatolia baget” ile geleneksel arpayı sizler için yeniden keşfettik. İçerdiği yüksek arpa ve kaynatılmış arpa miktarı, Arpa-Tam Tahıl Ekmeğimize özel ve kendine özgü karakteri kazandırmaktadır. Malt aromalı tadı, arpa ekşi mayası, arpa tanesi ve çok lezzetli içyapısı.

İçindekiler:

Tam arpa kırması, tam arpa unu, arpa hamur ekşisi, tam arpa ezmesi, arpa malt kırması, arpa karamel malt unu, patates ezmesi.

Fransız Baget

“Fransız baget ” ile geleneksel ekşi maya levaini sizin için yeniden keşfettik. Soft ekşi maya tadı ve çok lezzetli içyapısı ile geçmişten gelen tadı bugün de sizlere sunabiliyoruz.

Siyez Ekmek

Anadolu topraklarında yetişen Siyez buğdayı “buğday türlerinin atası” olarak anılan, genetik yapısı değişmemiş doğal bir antik tahıldır.

Siyez buğdayı yüksek antioksidan içeriğe sahiptir. Bu özelliğiyle vücuttaki toksinlerin atılmasına destek olur.

Posa/lif yönünden zengin içeriğiyle sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Siyez buğdayı protein değeri yüksek bir tahıldır. Bileşiminde ayrıca B vitamini ve folik asit içermektedir. 

Chia Tohumlu Ekmek

Süper besin chia… Aztekler ve Mayalar tarafından güç, dayanıklılık ve canlılık ile bağdaştırılan Chia tohumu, bu insanlar tarafından belirli aktiviteler öncesinde yenilirdi. Chia, bu güç kaynağını alternatif uygulamalar ile birlikte özel bir ürün olarak ekmekçilik sektörüne getiriyor.  Chia ekmek; chia kullanılarak pişirilmiş ürünler, chia tohumunun yanı sıra içerdiği ayçekirdeği içi, kabak çekirdeği içi ve keten tohumundan oluşan başarılı bir kombinasyon ile beraber taneli özel iç yapıya sahiptir. İçeriğinde bulunan domates, durum ekşi mayısı, patates ve baharatlar ile chia ekmeği tamamlanmaktadır.

Kavılca 

Kavılca – Geleneksel ve modern 

Kavılca – Maden Devri’nden tahıl

Buğdayın ilk şekli beş bin sene önce Asya’da yetişiyordu. Maden Devri’nde iklim şartlarının değişmesi nedeniyle Orta Avrupa’nın lider tahılıydı. Ortaçağ’da İsviçre, İtalya ve Frankonya’da ekilen kavılca, 20. yüzyılda unutuluyordu. Çünkü doğal yetişen bir tahıl ve organik gübreleme yapıldığı için diğer tahıllara göre fazla verimli olmuyordu. 

Kavılca – Yeniden Keşfedildi.

Lezzetli kavılca şimdi Avrupa’da da büyük bir trend yaşıyor. Buğdaya alternatif olarak yeniden keşfedilmiş tahıl türü “Kavılca.”

Kavılca Ekmek içerdiği kavılca kırması, tam kavılca unu ve kavılca ezmesi ile ekşi ekmek karakterine sahip olan fındığımsı bir lezzete sahip bir ekmek.

İçerdiği ayçekirdeği içi nedeniyle ağızda tanecikler hissediliyor. Ayrıca içerdiği üzüm ekşisi ile uzun bir raf ömrü sağlıyor.

Tam Buğday Tahıl Ekmeği

Tam tahılın günümüzdeki lezzeti:

Tam buğday tam tahıl ekmeği, hafif, yumuşak ve aromatik lezzetiyle tam tahıl ekmeklerinin modern ve çağdaş hâlidir. 

Günlük lezzet paketiniz! 

Keimkraft Ekmek

Doğadan gelen güç paketi!

Keimkraft ekmeğimize, çimlenerek güçlenen tahıl tanelerine güveniyoruz. Çimleme işlemi doğanın en eski işlemlerinden biridir ve bu işlem her bir tohumdan gerçek bir sağlık paketi yaratır.

Ve en iyisi şudur ki; Keimkraft ekmekte on farklı tohumun doğal gücü bulunmaktadır; dinkel, mercimek, kızıl yonca, darı, keten tohumu, nohut, mısır, yonca, acı bakla, buğday. 

Oat Love Ekmek 

Yulaf – doğadan gelen sağlıklı güç

*Oat love ekmek; çeşitli değerli yulaf ürünlerinden oluşur ve keyifli bir lezzete davet eder.

*Yulaf, bal ve durum buğday hamur ekşisi kombinasyonuyla hem tatlı hem de tuzlu atıştırmalıklarla uyum sağlayan yumuşak aromalı bir lezzeti ortaya çıkarır.

*Beta-glukan içerir. Bu yulaf tahılının asıl amacı dış katmanlarında bulunan özel bir liftir. Düzenli olarak günde en az üç gram yulaf beta-glukan tüketilmesi hâlinde kolesterolü düşürdüğü kanıtlanmıştır.

*Günde dört dilim oat love ekmek, önerilen günlük üç gram yulaf beta-glukan miktarının karşılanması için yeterlidir.

*Yulaf beta-glukanın kolesterolü düşürdüğü görülmüştür. Yüksek kolesterol koroner kalp hastalıklarının gelişiminde bir risk faktörüdür. (Regulation (EU) No 1160/2011, Health Claim)

Çeşitli ve dengeli beslenme, aynı zamanda sağlıklı yaşam tarzı da sağlığın korunması için çok önemlidir.

Ata’dan Karakılçık Ekmek 

Bu topraklarda yetişen karakılçık buğdayı; 2n=14 Kromozom GDO’suz olarak anılan, genetik yapısı değişmemiş doğal bir antik tahıldır. Sadece genetik sağlamlık değil, vitamin-mineral içeriği, lezzet ve aroma da karakılçık buğdayını öne çıkaran özelliklerdir.

Ata ekmek, karakılçık unu, ekşitilmiş karakılçık tanesi, ceviz ve nohut mayası ile zenginleştirilmiştir. Karakılçık protein değeri yüksek bir tahıldır. Birleşiminde ayrıca B vitamini ve folik asit içermektedir. 

Çavdar Ekmek 

Çavdar tam tahıl ekmeği, %70 tam çavdar ekşi mayası ve lezzetiyle tam tahıl ekmeklerinin modern ve çağdaş hâlidir.

Sebzeli Focaccia

İçindekiler: Buğday unu, kurutulmuş biber, kurutulmuş soğan, domates, baharatlar ve zeytinyağı ile tipik bir İtalyan ekmeğidir.

König Ludwig Brot- (Alman Köy Ekmeği)

Gerçekten krallara yakışır bir lezzet!

Yüksek kaliteli çavdar ve dinkelden üretilen özel bir ekmek olan König Ludwig, sizi on dokuzuncu yüzyılın lezzet dünyasına götürüyor.  Özel reçetesi ve içerdiği yüksek kaliteli tahıllar könıg ludwıg ekmeğimize ayrı bir özellik katıyor.

İçindekiler:  Dinkel unu, kurutulmuş çavdar ekşisi, dinkel malt unu, tam dinkel kırması, tam dinkel unu. 

PUMPERNICKEL – TAM ÇAVDAR EKMEK

İçindekiler: Çavdar kırması, Çavdar kepeği, Çavdar kırması, Çavdar Malt unu, Tam Çavdar ekşisi,

Tuzlu Glutensiz cookie

İçindekiler: Karabuğday unu, ay çekirdeği, keten tohumu, kabak çekirdeği, kurutulmuş karabuğday ekşisi, susam

SARITANE- Sarı buğday

İçindekiler: Sert durum unu, durum ekşi mayası.

CIABATTA

İçindekiler: Kavılca buğdayı, kavılca hamur ekşisi, zeytin ve zeytinyağı ile harmanlanmış tipik bir İtalyan ekmeğidir.

GLUTEN FREE KEKLER

İçindekiler: Patates nişastası,  buğday unu nişastası, çikolata, kakao, yabanmersini, karamel, vanilya. 

STARA PEKA

Geleneksel Balkan Köy Ekmeği

Geleneksel Balkan köy ekmeği; buğday unu ile yapılan katkısız bir üründür. Türk damak tadına yakın olan köy tandır ekmeği lezzetindedir. Ürün içeriğindeki buğday hamur ekşisi yoğunlaştırılmıştır.

Pişirme kapağı kullanımı, en eski ve değişmemiş olan ekmek pişirme yöntemlerinden biridir. Geleneksel bir pişirme yöntemi olan bu uygulamada ekmek, üzeri kor ile kapatılan (ısıtılmış) bir demir kapağın altında pişirilmektedir. Pişirme kapağı, ateşin üzerine ya da bu tarz pişirme yöntemleri için özel olarak üretilmiş fırının içerisine konulmaktadır.

Pişirme kapağı yöntemi günümüzde daha çok et, balık, deniz ürünleri ve sebze yemekleri pişirmek için kullanılmakta olup ekmek için kullanımı eskiye nazaran azalmıştır. İnsanların bu lezzetli ve göz alıcı Balkan köy ekmeğini pişirebilmesi için artık böyle bir zamanı ve yeri bulunmamaktadır.

Kendine has pişirme metodu olan bu Balkan köy ekmeğini, müşterilerimizin daha yakından tanıması için yeni ürünümüz “STARA PEKA” yı geliştirdik. STARA PEKA ile hazırlanan ekmeğin tadı ve kokusu pişirme kapağı ile hazırlanan ekmeğin lezzetinden farksızdır.

İçindekiler: Sırt buğdayı unu tip 850, kuru ekşi maya (buğday unu tip 1050, saf kültür)

PURPUR- MOR BUĞDAY (Menekşe Buğdayı)

Buğdayın ilk kökeni Latin Amerika’dır. Günümüzde sadece Avusturya’da yetiştirilen bir tür menekşe buğdayıdır. Buğdayın dış kabuğunda bulunan antosiyanin rengini oluşturmaktadır. Bin gram siyah meyvenin içerisinde bulunan antioksidan 0,100 gram üründe mevcuttur.

İçindekiler: Mor buğday unu, kabak çekirdek içi, ekşi maya, buğday kırması

KARABUĞDAY ( GLUTENSİZ)

İçindekiler: Karabuğday unu, karabuğday ekşi.